μια παράσταση μαζί

Όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουμε μαζί τη θεατρική παράσταση Πέρσες του Αισχύλου σε σκηνοθεσία Τηλέμαχου Μουδατσάκι την ερχόμενη Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014 παρακαλούνται να συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα!

Μετά τη παράσταση θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη. Να είμαστε εκεί μέχρι τις  9 και 10! (21:10)

[Ειδική τιμή εισιτηρίου για την ομάδα μας – πρέπει να συμπληρώσετε τη φόρμα (πρέπει να δημιουργήσετε λογαριασμό στο wordpress μη το φοβόσαστε)]

Που; ΘΕΑΤΡΟ «ΑΚΗΣ ΔΑΒΗΣ» (πρώην Αλκμήνη), Αλκμήνης 12, Αθήνα (χάρτης)

Αντιγράφω το κείμενο από www.theatro.gr :

ΟΙ ΠΕΡΣΕΣ ΤΟΥ ΑΙΣΧΥΛΟΥ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΚΜΗΝΗ
Από 24 Οκτωβρίου κάθε Παρασκευή και Σάββατο

Με διεθνείς διακρίσεις επέστρεψε από το μεγαλύτερο πολιτιστικό φόρουμ στον κόσμο, στην Avignon της Γαλλίας, το θέατρο των Vivi, όπου έδωσε 22 συνεχείς παραστάσεις με τους Πέρσες του Αισχύλου κερδίζοντας τον θαυμασμό των θεατών, που για ένα μήνα είχαν τη δυνατότητα να δουν παραστάσεις από 27 χώρες.

Εκείνο, ωστόσο, που προέχει εδώ είναι η μέθοδος του Τηλέμαχου Μουδατσάκι, που εστιάζεται στο σώμα του ηθοποιού και στις εκφραστικές του δυνατότητες. Το τραγικό καταλήγει σε σωματικό πόνο, γιατί αν δεν κατέληγε σε πόνο δεν θα ήταν τραγικό. Ο πόνος είναι και το εφαλτήριο στη δημιουργία του σκηνικού μορφώματος, ο πόνος ως πλαστική αρχή, ως ιδεολογία στην ανάδειξη της θεατρικής ποίησης. Εφεξής, τα σύμβολα της παράστασης είναι εφικτά μέσα από μια συνανάγνωση των αντικειμένων.

Η παράσταση του θεάτρου των Vivi, με την προηγούμενη εμπεδωμένη τεχνική, ζητά να αναδείξει στους Πέρσες την έκπτωση της αλαζονείας της εξουσίας, όταν αυτή κάνει αλόγιστη, υβριστική χρήση του κεκτημένου πλούτου. Η έκπτωση αυτή είναι καταρχάς πολιτική, οικουμενική, αλλά, καθώς εξατομικεύεται στον Ξέρξη, τραγικά ηθική – έκπτωση του καθεστώτος του άρχοντος που καταστρέφοντας μια χώρα επαναπροσδιορίζει την εξουσία ως απόλυτη αρχή.

Η μετάφραση και η σκηνοθεσία είναι του Τηλέμαχου Μουδατσάκι, το σκηνικό του Κώστα Χρηστίδη, τα σκηνικά αντικείμενα του Χάρη Σεπεντζή, η μουσική της Μαρίας Συμεών και του Βασίλη Πανόπουλου.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Αγησίλαος Αλεξίου (Εξάγγελος), Γιάννης Ασκάρογλου (Δαρείος), Αρτέμης Γαβριλούκ (Χορός), Χρήστος Μπαλτάς (Ξέρξης), Ελένη Ορνεράκη (Άτοσσα)

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s