Μάσκα το σώμα

11169758_362303827302303_8796017274728779232_o

Αρχέτυπα και Προσωπεία στο Εργαστήρι Θεάτρου Παύσις μας περίμεναν, κι εμείς διερευνήσαμε τις διαθέσεις μας ληθαργικά, άνετα, οργανωτικά. Ο ενθουσιασμός μας εκσφενδονίστηκε απ’ τα ορθωμένα δάχτυλά μας. Κι όταν το βλέμμα μας αφέθηκε στην παράνοια, τελειώσαμε το ταξίδι σε άκαμπτη θέση.
Θελήσαμε να συγκριθούμε, να αποδώσουμε στους εαυτούς μας συγκεκριμένη και βέβαιη ταμπέλα. Γρήγορα ανακαλύψαμε πως όλες οι ετικέτες μάς ανήκαν. Η συνειδητοποίηση της πλάνης μας σαν να στρώθηκε σε μαύρο πανί για να ακουμπήσουν πάνω του στοχαστικά τα Προσωπεία.
Η ώρα της μέγιστης αποκάλυψης της δύναμης που γίνεται μάσκα μ’ όλο το σώμα, διαδραματίζεται μπροστά μας.
Το Προσωπείο φορέσαμε αφού κονταροχτυπηθήκαμε μαζί του . Κρυφτήκαμε πίσω του. Τολμήσαμε να βρούμε… Εμάς. Εκεί, στα σκοτεινά τα μάτια ντύσαμε τη γύμνια μας και χορέψαμε το χορό του. Δευτερόλεπτα πέρασαν πριν η Ανάσταση αποκτήσει δύναμη και ουσιώδη.

Χαιρετηθήκαμε. Έπειτα ο καθένας συνέχισε το δρόμο του. Τα περιττά είχαν σαλπάρει γι αλλού. Τα ‘χαμε συναντήσει στις υφές της μάσκας μας, τώρα, που διασχίζαμε το πεζοδρόμιο και τα μέσα μας είχαν καθαρίσει.

Υ.γ. και κάθε φορά που παραδεχόμαστε πως το εργαστήρι που βιώνουμε είναι το πιο σημαντικό, έρχεται το επόμενο για να επιβεβαιώσει πως τα καλύτερα έπονται…

Αιμιλία

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s